ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΔΑΧΕΙΑΡΙΟΥ (ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ)

Άφωνοι έμειναν οι μοναχοί στη Μονή Δοχειαρίου όταν ένα παιδί 18 ετών που δεν μπορούσε να μιλήσει βρήκε τη φωνή του μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου.

Σύμφωνα με τα όσα διηγείται ο μοναχός Γαβριήλ ο 18χρονος βρήκε τη μιλιά του μπροστά στην εικόνα της Παναγίας. Μίλησε για πρώτη φορά στη ζωή τουόταν προσκήνησε στη Μονή Δοχειαρίου την εικόνα Της.


Όλα έγιναν αρχές του μήνα όταν το αντίγραφο της εικόνας μεταφέρθηκε στην Καλαμαριά. Οι πιστοί που πήγαν να προσκυνήσουν έμειναν άφωνοι ακούγοντας την περιγραφή του μοναχού που είπε πως ο 18χρονος από τα Σκόπια που είχε μάθει για τη θαυματουργή εικόνα πήγε στο μοναστήρι του Αγίου Όρους για να προσκυνήσει. Εκεί το παιδί που είχε πρόβλημα στην ομιλία απ’ όταν γεννήθηκε προσευχήθηκε μαζί με τον πατέρα του ο οποίος συγκινημένος έκλαιγε. Όταν η προσευχή τελείωσε ο νεαρός, σύμφωνα με την περιγραφή του μοναχού κοίταξε τον πατέρα του και του είπε με καθαρή φωνή να μην κλαίει. Από εκείνη την ώρα είπε ο μοναχός ο 18χρονος άρχισε να μιλάει κανονικά.